Voor meer informatie over voeding bij kanker, neem gerust contact op!
Omega 3 in vis, schaal- en schelpdieren verdwijnt met 30% na invriezen, koken, bakken of grillen.
Gebruik de meest Yinne manier van koken om omega 3 te sparen, dus stomen of langzaam stoven in de oven.
Ons fysiologisch evenwicht is sterk afhankelijk van het evenwicht tussen omega 3 en 6 vetten in ons lichaam, en dus wat we eten.
YIN (omega 3)
YANG (omega 6)
Kurkuma of geelwortel is de meest ontstekingsremmende stof!
Koolsoorten bevatten zeer krachtige kankerwerkende stoffen. (sulforafaan en indol-3 ).
Apoptose is het doden van de kankercel.
Angiogenese vindt plaats wanneer voeding kankercellen uithongert en dus de aanmaak van nieuwe vaten remt, zoals het fytonutriënt EGCG uit groene thee en Sojabonen, deze bevatten de stoffen daidzeïne en genisteïne. Deze stoffen remmen ontstekingen en kanker (angiogenese) en werken vooral tegen borst- en prostaatkanker.
Het fytonutriënt EGCG heeft de volgende positieve werking:
Zo zijn er voedingsmiddelen die angiogenese** bevordert en voedingsmiddelen die apoptose bewerkstelligen. Zie hierboven.
** Angiogenese is de vorming van nieuwe bloedvaten. Om te groeien heeft een tumor nieuwe bloedvaten nodig, die de noodzakelijke voedingsstoffen aanvoeren. Zonder angiogenese kunnen tumoren slechts een paar millimeter groeien. Dus: de isoflavonen in soja blokkeren, net als de fytonutriënt EGCG van groene thee de angiogenese.
"Van een kwart wat je eet leef jezelf, van de andere driekwart leven de artsen". (Egyptische uitspraak van 3500 jaar geleden).